Družina Drinovec 500 družinam podarila 35 ton krompirja

Dobrodušna družina iz Okroglega pri naklem je Zvezi prijateljev mladine Slovenije za slovenske družine v stiski podarila ček za 25 ton krompirja.

Pa ne samo to – v okviru humanitarne akcije Krompir moraš imeti, so žrtvam poplav in vodnih ujm v Srbiji, Bosni in Hercegovini ter na Hrvaškem odstopili še deset ton najosnovnejše ozimnice.

“Krompir v vrečah po 50 kilogramov razdelili med približno sto družin iz Ljubljane ter še štiristotim drugim družinam po vsej državi. Krompir ni samo ozimnica. Pomemben je tudi v simbolnem smislu, saj prinaša srečo. Resnično si želimo, da bi bilo tudi tokrat tako,” je ob tem povedala Darja Groznik, predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije.

Družina Drinovec se je za dobrodelno akcijo odločila povsem spontano potem, ko je je uvidela, koliko drugih slovenski družin trpi zaradi socialne stiske. Nekatere nimajo niti za hrano. S svojim zgledom smo želeli spodbuditi tudi druge, da stopimo skupaj in pomagamo iz stiske čim več ljudem,” so poudarili.

Lepa gesta se je v slogu sklenila v okviru tradicionalne prireditve Podeželje v mestu, katero je spremljala pokušina krompirjevih jedi. Pri tem so lahko obiskovalci z nakupom 2,5-kilogramskega zabojčka s krompirjem tudi sami prispevali za družine v stiski. 

07

Uroš Kotnik

Foto: delo.si, potatonewstoday.com

One comment

Leave a Reply