Dobronamerno: Lastnik ljubljanskega lokala Ham-Ham z novo dobrodelno akcijo

Dobrodušni ljubljanski gostinec Enes Mušić, katerega Slovenija pozna predvsem po nesebičnem projektu brezplačnega deljenja toplih obrokov, je tokrat osrečil otroke iz socialno ogroženih družin.

V okviru dobrodelne akcije Podarimo nasmeh na otroški obraz jih je v družbi vodje Silva Bezjaka in estradnika Wernerja  iz Maribora in Ljubljane na slovensko obalo pripeljal namreč kar 150. Tam so uživali na koncertu v portoroškem Avditoriju, se sladkali z raznimi dobrotami in dan zaokrožili še z obiskom plaže Portorož.

“Prišel je čas, ko je zaradi splošne situacije v Sloveniji prav oziroma celo treba, da delček pomoči primakne vsak, ki lahko in ki je pripravljen,” je ob uspešni izpeljavi projekta dejal Werner, ki stroške prevoza otrok kril iz lastnega žepa. Za hrano in pijačo je poskrbel Enes Mušić, lastnik picerije Ham-Ham, strokovno pomoč pa so ponudili vzgojitelji večih zavodov. “Danes so pomembni otroci, kar je bistvo, vsi so vesli. Tudi jaz sem nekako našel otroka v sebi,” je pristavil Mušić.

Glavno sporočilo tovrstnih dogodkov, kot posebej izpostavlja ljubljanski dobrodelžnež, je, da lahko vsak nekaj prispeva in tako izboljša stanje v slovenski družbi. “Slovenci, ne obupajmo, držimo skupaj, vem, da bo boljše,” še dodaja glavni promotor Silvo Bezjak.

Najpomembnejše pri vse tem je, da so otroci zares uživali in vsaj za štiriindvajset ur pozabili na odrekanje ter vsakodnevne skrbi, ki jih prinaša šibek socialni položaj njihovih družin.

stock-footage-smiling-child-placing-his-thumbs-up-in-a-parkUroš Kotnik
Foto: footage.shutterstock.com

Leave a Reply