Dobronamerno: Na Ptuju brezplačna malica za vse, ki se borijo z žledom

Ljubljanski Ham Ham ni več osamljen primer – dobri gostinec obstaja tudi na Ptuju. V času velike naravne katastrofe, ko je Slovenijo objel ledeni oklep, se je slednji namreč odločil, da v zahvalo vsem, ki pomagajo, dnevno nudi brezplačno malico.

“Včeraj zjutraj smo začeli z akcijo, ki bo trajala do konca tedna,” je dejal Borut Berlak, ki v svoji gostilni Pri Ovinku na Ptuju nesebično ponuja topel obrok gasilcem, reševalcem, električarjem, cestarjem ter vsem ostalim, ki pomagajo pri odpravljanju posledic nastalih zaradi žledu.

(foto: facebook.com)
Borut Berlak je začel z akcijo, ki vsem gasilcem, reševalcem, električarjem in cestarjem po napornem “boju” z žledom dnevno daje (pre)potrebno energijo. (foto: facebook.com)

Za spoštovanja vredno dejanje se je odločil na podlagi plemenite misli, da se zahvali vsem, zaradi katerih je dobava elektrike tako rekoč brezhibna, ceste pa kljub vremenskim neprilikam splužene in prevozne. “Velikega odziva zaenkrat ni bilo, najbrž tudi zato, ker so vsi na terenu,” še dodaja. Razmere na Ptuju so se medtem sicer že skoraj povsem normalizirale, a so ponekod na vasi še vedno brez elektrike.

Dobrohotnost podravskega gostinca je pozdravil tudi naš boksarski šampion Dejan Zavec, ki je na družbenem omrežju Twitter zapisal, da so dobri ljudje doma tudi na Ptuju. Podobno akcijo izvajajo tudi na Osnovni šoli 8 talcev Logatec, kjer so v torek med 12. in 16. uro v jedilnici vsem krajanom ponudili topel obrok in čaj.

Ob tem so na svoji spletni strani še zapisali, da šolskih obveznosti zaenkrat še ne bodo izvajali, prav tako pa do nadaljnjega ostaja zaprta tudi Osnovna šola Tabor Logatec.

Uroš Kotnik

Leave a Reply