Dobronamerno: OMV Anini zvezdici podaril dve toni in pol živil

Družba OMV Slovenija je prvo obletnico kluba Smile&Drive obeležilo na prav poseben način – z dobrodelno gesto, v okviru katere so dobrodelni organizaciji Anina zvezdica donirali kar poldrugo tono živil za družine, katerim v prazničnem času niso uspeli pomagati.

“Kar srce mi je poskočilo, ko sem videla, koliko stvari se je nabralo. V Sloveniji je vedno več socialno ogroženih družin. V zadnjem letu sem ugotovila, da samo akcije zbiranja hrane niso več dovolj. Čeprav smo imeli decembra rekordno akcijo, smo lahko obdarili samo polovico prijavljenih družin,” je ob OMV-jevi velikodušni donaciji povedala vidno hvaležna Ana Lukner, ustanoviteljica fundacije Anina Zvezdica.

Z zbranimi živili bodo lahko pomagali tistim socialno ogroženim družinam, za katere je decembra zmanjkalo donacij. Klub OMV Smile & Drive sicer te dni praznuje prvi rojstni dan, pri čemer je v tem času uspel pridobiti kar 240 tisoč članov, ki so bili deležni številnih akcijski ponudb in ugodnosti.

Vsota njihovega prispevka Anini zvezdici je tako simbolična – podarili so ji 240 tisoč točk zvestobe, kolikor se je v letu dni nabralo tudi članov.

“Tovrstno povezovanje je izredno pristno. Da se povezujemo in si pomagamo, je zame edini način, da tvorimo neko prihodnost,” še zaključuje Luknerjeva.

Živila

Uroš Kotnik
Foto: siol.net

Leave a Reply