Dobronamerno: Slovenski glasbenik šolo obdaril z glasbili

Bobnar skupine Elvis Jackson Marko Soršak Soki je v okviru velike glasbeno dobrodelne akcije 20 za 20 obiskal prvo izmed slovenskih osnovnih šol, OŠ Žiri.

Tamkajšnjim učencem je pripravil lepo presenečenje, ko je z namenom mladim omogočiti ukvarjanje z glasbo in posledično skrbeti za bodoče generacije glasbenikov v Sloveniji, šoli podaril glasbila.

“Včerajšnje vzdušje v Žireh je bilo presežek vseh pričakovanj in ob takšni energiji človek hitro pozabi vse prepreke, ki so se zgodile pri realizaciji projekta. Odločili smo se, da najprej obiščemo OŠ Žiri, ki je lahko iz glasbenega vidika angažiranosti tako učiteljskega kolektiva kot samih učencev zgled marsikateri šoli,” je med drugim za 24ur.com  povedal pobudnik akcije Marko Soršak Soki.

Projekt je sicer v zadnji polovici leta podprlo že lepo število posameznikov in podjetij, pri čemer je doniralo tudi mnogo slovenskih bandov. Projekt je nenazadnje podprl tudi predsednik države Borut Pahor.

Akcijo 20 za 20 lahko še naprej spremljate na “Sokijevi” Facebook strani, kjer najdete tudi vse potrebne informacije o donacijah.

mtv

Uroš Kotnik
Foto: mtv.si

Leave a Reply