Dobronamerno: “Za vesel šolarjev korak”

Ženski forum Zveze za Dolenjsko se je tradicionalno lotil dobrodelne akcije, s katero bodo članice zbirale šolske potrebščine za otroke iz socialno šibkih družin.

Nakup učbenikov in ostalih šolskih potrebščin marsikateri slovenski družini predstavlja velik problem, zato so se dobre ženske iz Dolenjske odločile priskočiti na pomoč.

Kupiti je treba učbenike, delovne zvezke, torbo in ostale šolske potrebščine, prav tako tudi oblačila in obutev. Kje je šele denar za malico, zavarovanje in ostale izdatke, povezane s šolo, poudarjajo v Ženskem forumu ZZD, ki bo šolske potrebščine letos zbiral jutri, 1. septembra, na zgornji ploščadi pred Knjižnico Mirana Jarca od 15. do 18. ure.

Prinesete lahko karkoli, povezano s potrebščinami v šoli – od zvezkov, barvic, pisal in ostalih pripomočkov, šolske nahrbtnike ter torbice.

Vsa zbrana sredstva bodo članice foruma namenile pomoči potrebnim otrokom, da bo tudi njihov korak v šolo brezskrben, vesel in sproščen. Takega si namreč prav vsi tudi zaslužijo, zaključujejo organizatorice akcije.

ss

Uroš Kotnik
Foto: moneycrashers.com

Leave a Reply