Dobrosrčno: Celjski gimnazijci zbrali 34.000 evrov

Mladi dijaki so v enem večeru uspeli zbrati 4.000 evrov za Alena in Veroniko, ki se bojujeta z zahtevno življenjsko preizkušnjo.

Šestošolec Alen boleha za limfnim rakom in se trenutno zdravi v kliničnem centru v Ljubljani, Veronika pa je lani preživela hudo prometno nesrečo, v kateri je izgubila mamo in dobila težke opekline.

Celjski dijaki so z osmimi jesenskimi koncerti uspeli zbrati neverjetnih 34.000 evrov. (fotografija je simbolična; foto: chicagotribune.com)
Celjski dijaki so z osmimi jesenskimi koncerti uspeli zbrati neverjetnih 34.000 evrov. (fotografija je simbolična; foto: chicagotribune.com)

Da kljub tragičnima zgodbama vse le ni tako črno, so poskrbeli dobrosrčni dijaki Gimnazije Celje Center, ki so z dobrodelnim koncertom uspeli zbrati 4.000 evrov. Glasbeno zabavo so pripravili dijaki 4.č razreda v sodelovanju z Dijaško skupnostjo Gimnazije Celje Center in mladimi rotarijci iz Interact kluba Celje, ki v lokalnem okolju s številnimi akcijami opozarjata na humanitarne probleme in jih poskušata tudi reševati.

Omenjeni projekt pa še zdaleč ni osamljen, nasprotno, le eden v vrsti, saj je to bil že njihov osmi jesenski dobrodelni koncert, v teh letih pa jim je uspelo zbrati neverjetnih 34.000 evrov. In vse to zgolj s poslanstvom “upanja za boljši jutri”.

Tako Alen kot Veronika bosta podarjena sredstva porabila za operacije in druge potrebe zdravljenja, dobronamerni dijaki pa so na “krompirjeve” počitnice odšli s polno mero osebnega zadovoljstva.

Uroš Kotnik

Leave a Reply