Doma izdelan dezodorant

Razkrivamo, katere sestavine vam lahko pomagajo v boju proti neprijetnemu vonju znoja in kako lahko dezodorant izdelate sami doma.

Obstajajo številna rastlinska olja in izvlečki, ki vsebujejo antibakterijske snovi, tako da lahko izdelate svoj izdelek za preprečevanje neprijetnega telesnega vonja. Na primer sivka in soda bikarbona delujeta rahlo dezinfekcijsko. Gustin služi za vpijanje vonja, oljčno olje in vosek negujeta kožo, rožmarin in sivka pa lepo dišita.

naravni-deodorant

Običajni dezodorant

Pomešajte deciliter oljčnega olja, pet kapljic eteričnega sivkinega olja, 3 žlice sode bikarbone, 3 žlice gustina in deset gramov naravnega čebeljega voska. Olje rahlo ogrejte, da se vosek stopi. Dodajte eterično olje, sodo bikarbono in gustin. Vse skupaj dobro premešajte, prelijte v čisto embalažo in nanašajte s prsti.

kako-smanjiti-smrad-ispod-pazuha

Veganski dezodorant

1/4 skodelice kokosovega olja (po potrebi ga stopite) zmešajte z 2 žlicama gustina ter 1 žlico in 1 čajno žličko sode bikarbone. Dodajte 20 – 25 kapljic eteričnega sivkinega olja, dobro premešajte in prelijte v stekleno embalažo. Količina zadošča za 2 – 3 mesece uporabe.

Sonja Kolarič

Leave a Reply