Doma narejena maska za lase

V poletnih dneh so naši lasje najbolj občutljivi, saj so nenehno izpostavljeni sončnim žarkom. Zato potrebujejo dodatno vlago, saj lahko drugače postanejo suhi in brez življenja. Poleg šampona in balzama jim privoščite tudi masko, ki bo vaše lase globinsko nahranila in navlažila. Pripravite pa jo lahko kar sami!

Maska iz olivnega olja

Najbolj znana maska za nego las je narejena iz olivnega olja ter rumenjaka. En ali dva rumenjaka, odvisno od dolžine las, zmešajte z olivnim oljem, ki ga odmerite po želji. Mešanici dodajte par kapljic limoninega soka, ki bo omogočil lažje izpiranje maske in posebej olja. Masko nanesite na neoprane lase in jo pustite delovati 30 minut in nato dobro sperite. Za dolgoročni rezultat si takšen tretma privoščite enkrat tedensko.

Maska za lase notr.
Banana je odlična tudi za vaš lase

Bananina maska

Banana je vsem dobro znano živilo, a mnogi ne poznajo njenih čudežnih vplivov na lasišče. Eno banano, jajce, tri čajne žličke medu, tri čajne žličke mleka in pet čajnih žličk olivnega olja zmešajte v mešalniku. Masko pustite delovati 30 minut, nato pa lase dobro operite s šamponom.

Maska iz olj

Izvrstni preparati za nego las so olja, še posebej jojobino in arganovo olje. Eno od olj nanesite na lase, pustite delovati 30 minut in za tem dobro sperite. Postopek ponovite enkrat na teden in lasje vam bodo hvaležni.

Lučka Bajs

Foto: healthydunia.com, beautifulbrowngirls.com

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply