Domače maske in pilingi

Za zdravo in sijočo kožo je seveda potrebna nega. Z maskami poskrbimo za lepo polt, s pilingom pa odstranimo odmrle celice in kožo spodbudimo k obnovi. Za to ni potrebno plačevati drage kozmetičarke, tovrstne pripravke si lahko naredite iz preprostih sestavin tudi sami. Preberite nekaj “receptov”!

Ker je kožo je potrebno redno čistiti, lahko v ta namen uporabite sodo bikarbono, s katero se znebite nečistoč. Med pa zaradi svojih pomirjajočih učinkov in sposobnosti obnavljanja koži služi kot sredstvo za mehčanje. V posodici torej zmešajte žlico medu in čajno žlico sode bikarbone. Dodajte še nekaj kapljic vode, da zmes postane mazljiva. Na kožo nanesite v krožnih gibi in vse skupaj pustite delovati dobro minuto in sperite s toplo vodo. Vaša koža bo v trenutku lažje zadihala.

honeyjar
Že dolgo je znano, da ima med vrsto pozitivnih učinkov – tudi na kožo.

Stres ne povzroča vrsto negativnih posledic samo v našem telesu, ampak tudi na koži. Da bi njegove posledice vsaj malo omilili, si pripravite domačo masko z uporabo jogurta in medu. V skodelici zmešajte dve tretjini polnomastnega jogurta, in tretjino medu. Sestavini dobro premešajte in nanesite na obraz. Masko pustite delovati 15 minut in sperite s toplo vodo. Zaradi vsebnosti probiotikov (še en pozitiven učinek probiotikov!) v jogurtu, bo vaša koža bolj elastična, njen videz pa svež.

Za osvežitev kože pa si lahko pripravite tonik iz metinih listov. Pri tem potrebujete le vodo in meto. Segrejete liter in pol vode in ga prelitje čez ducat metinih listov. V vroči vodi jih pustite 10 minut, zatem pa jo precedite skozi gazo. Tonik ohladite in ga vlijte v plastično ali stekleno posodico. Uporabljate ga tako kot običajen tonik, z vato.

Barbara Oswald
Foto: 1ms.net, she.sulekha.com

Leave a Reply