Domači odstranjevalec ličil

Vsakodnevno čiščenje obraza z odstranjevalcem ličil iz trgovine lahko škodi in razdraži kožo. Nadomestite ga lahko z mlekom, olivnim oljem in kumarami. Izognite se kemikalijam in svoji koži privoščite nekaj zdravega in naravnega.

Mleko in jogurt

Sredstvo za odstranjevanje ličil lahko naredite tako, da žlici mleka dodate par kapljic mandljevega olja. Mleko bo očistilo najgloblje sloje kože in iz nje odstranilo maščobe, proteini, ki jih vsebuje vaša koža, pa bodo mleko hitro vpili, kar bo pospešilo njeno obnovo. Mešanica je primerna za občutljivo kožo in predel okoli oči.
Podoben učinek na vašo kožo ima tudi jogurt, ki mu lahko dodate par kapljic mandljevega, kokosovega ali olivnega olja. Jogurt bo vašo kožo navlažil in ji povrnil elastičnost, olja pa bodo odstranila ostanke šminke.

Domaci odstranjevalec licil
Mleko in mandelj sta primerna za občutljivo kožo in predel okoli oči

Olja

Olivno olje je odličen odstranjevalec ličil, odstrani pa tudi vodoodporno maskaro. Vato pomočite v olje in očistite obraz, olivnemu olju pa v razmerju 1:1 lahko dodate tudi ricinusovo olje, ki je primerno za masten tip kože.

Kumare

Kumare vsebujejo silicijeve minerale, ki krepijo vezivno tkivo kože. Spodbujajo tudi naravno proizvodnjo kolagena, zato upočasnjujejo proces staranja in v kombinaciji z mlekom odstranjujejo ličila. V mešalniku zmešajte eno kumaro in pri tem postopno dodajajte za pol kozarca mleka. Mešanico nato stresite v drugo posodo in kuhajte 10 minut ter pustite, da se ohladi.

Lučka Bajs
Foto: womenshelathmag.com, rebekahamarine.wordpress.com

Leave a Reply