Domen Prevc po stopinjah starejšega brata: Postal svetovni mladinski podprvak

Medtem ko se je slovenska skakalna izbrana vrsta pretekle dni mudila na Finskem na tekmah svetovnega pokala, je Domen Prevc na mladinskem svetovnem prvenstvu v romunskem Rašnovu osvojil srebrno odličje.

‘Karkoli zmoreš ti, zmorem tudi jaz’, bi lahko rekel najmlajši od bratov Prevc, Domen, potem ko je izenačil Petrov dosežek iz svetovnega mladinskega prvenstva iz Hinterzartna 2010, ko je bil star 17 let – osvojitev srebrne medalje.

Trenutno dvanajstemu skakalcu v letošnji skupni razvrstitvi svetovnega pokala je slednje uspelo z dvema odličnima skokoma (95 m in 95,5 m). Boljši od njega je bil le Nemec David Siegel, tretje mesto pa je osvojil Japonec Ryoyu Kobayashi.

Izmed slovenskih nastopov velja omeniti še Bora Pavlovčiča, ki je bil deseti, Anže Lanišek 16. in Tilen Bartol 27. Brez mesta na tekmi je ostal Cene Prevc.

V Rasnovu je bila tudi tekma smučarskih skakalk. Ema Klinec, mladinska olimpijska prvakinja, je po prvi seriji bila na drugem mestu, v finalu pa uvrstitev pokvarila in zaključila prvenstvo na šestem. Tik za njo je končala Nika Križnar.

dp

Uroš Kotnik
Foto: novice.najdi.si

Leave a Reply