Dres Jana Oblaka na dražbo za pomoč hudo bolni Anji

Eden najboljših nogometnih vratarjev na svetu bo z izkupičkom od prodaje dresa, ki ga je nosil na polfinalni tekmi Lige prvakov v Münchnu, pomagal rešiti življenje 23-letni Anji Zamidi iz Semič.

Podpisanega bodo prodali na dražbi, denar pa namenili za nujno operacijo v Nemčiji nekdanje atletinje, ki jo ogroža cista na možganih.

Operacija je nujna, saj gre dobesedno za življenje in smrt. Tako zahtevne posege opravljajo v Nemčiji na nevrološki kliniki v Greifswaldu. Operacija je plačljiva, Anja in njena družina pa morajo zbrati 25.000 evrov.

Časa ni več veliko, denar je treba zbrati do konca maja, ko mora biti ta na računu bolnišnice. Poseg bo v primeru zbrane vsote 3. junija opravil dr. Henry Schröder, ki slovi kot eden največjih strokovnjakov za zdravljenje ciste pinealne žleze.

Ko je za slednje slišal Jan Oblak, naš izvrstni nogometaš ni okleval in v dobrodelne namene nemudoma podaril dres z zgodovinske polfinalne tekme lige prvakov med Bayernom in Atletico Madridom, kjer je prav on ekipo popeljal v finale Lige prvakov.

Njegova agencija PlayersPromotion se je z idejo o licitaciji Oblakovega dresa takoj strinjala in licitacija se je lahko začela.

image_13355789_0

Uroš Kotnik
Foto: slovenskenovice.si

Leave a Reply