Drugo Meškovo priznanje v roke Viktorju Blažiču

Laskavega priznanja Boruta Meška za življenjsko delo pri ozaveščanju slovenske družbe je tokrat bil deležen Viktor Blažič, priznanji pa sta prejela še novinar Tino Mamić in fotoreporter Primož Lavre.

V obrazložitvi podelitve priznanja publicistu, zgodovinarju in prevajalcu Viktorju Blažiču, so zapisali, da je v svojem življenju soustvarjal ključne trenutke, ki so pripeljali do padca boljševistične oblasti in državne samostojnosti Republike Slovenije.

Na drugi strani je prejetje priznanja novinarja Tino Mamića obrazloženo z besedami: Medtem ko se v osrednji Sloveniji še najde krog novinarjev, ki se uspešno zoperstavljajo medijskemu enoumju, pa se na Obali pogosto sam in skoraj prezrt z uredniškim in novinarskim delom bori za resnico in novinarsko avtonomijo. Slednja ga je drago stala, ampak kot pravi, osebna svoboda je pomembnejša od debelejšega kosa kruha.”

Ne nazadnje je za Meškovo priznanje bil izbran še fotoreporter Primož Lavre. Izkazano čast za medijsko ozaveščanje slovenske družbe je prejel za poseben dosežek, saj mu je uspelo posneti fotografije skrivnega sestanka poslancev Pozitivne Slovenije, Zorana Jankovića in Gašpar Gašpar Mišiča, s poslancem Virantove Državljanske liste Ivanom Vogrinom.

Uroš Kotnik
Foto: radio.ognjisce.si

Leave a Reply