Drznost, podjetnost in tehnologija združeni na Primorskem

Nova Gorica je gostila projekt Start:up Geek House, v okviru katerega se je zbralo 150 tehnoloških navdušencev, ki jih je vršilka dolžnosti direktorja tehnološkega parka Tanja Kožuh, kjer se je dogodek odvijal, opisala kot drzne, talentirane in podjetne.

Start:up Geek House je v Sloveniji organiziran že četrtič. Namen projekta je seznaniti mlade tehnološke navdušence, ki bodo morda nekoč krojili tehnološko industrijo, s prednostmi in priložnostmi, ki jih prinaša mobilna revolucija. “Mobilna revolucija spreminja svet in mladim talentom ponuja nove poslovne priložnosti,” so sporočili iz Primorskega tehnološkega parka preko svoje spletne strani.

V okviru programa ITIME+ imajo mladi možnost šestmesečnega brezplačnega bivanja v Start:up Geek House in mentorstvo, najboljši pa tudi 20.000 evrov, ki jih prispevata Razvojni center IKT iz Kranja in družba tveganega kapitala META Ingenium.

Investicija v mlade talente se je že nemalokrat izkazala za pravo odločitev in morda bo kakšen izmed udeleženec lahko nekoč postal slovenski Steve Jobs.

Leave a Reply