Dugonjić še drugič srebrn, Mankoč tik pod stopničkami

Naš najboljši plavalec v prsni tehniki, Korošec Damir Dugonjić, je že v četrtek zablestel in postal svetovni podprvak v kratkih bazenih na razdalji 100 metrov. Temu uspehu je dodal še enega, srebrno kolajno je osvojil tudi na 50 metrov prsno. Odličen je bil tudi Mankoč, ki mu je v svoji paradni disciplini le malo manjkalo, da bi osvojil bronasto kolajno.

Dugonjić svojo izvrstno formo potrjuje že dalj časa. Nedavno je osvojil bronasto odličje na evropskem prvenstvu, po četrtkovi srebrni medalji in prvem času v polfinalu pa je veljal tudi za enega izmed glavnih kandidatov za svetovnega prvaka na 50 metrov prsno. “Dugi” je upravičil vlogo favorita in bil odličen drugi. Še več – do naziva najboljšega na svetu sta ga ločili le dve stotinki. “Pred prvenstvom sem startal na eno medaljo, zdaj se vračam z dvema,” je dejal vidno zadovoljni plavalec za našo največjo televizijsko hišo – RTV Slovenija. Svetovni prvak je postal Aleksander Hetland z Norveške.

Damir Dugonjić

Odlično pa je šlo tudi Mankoču na 100 metrov mešano. Desetkratni evropski prvak in letošnji podprvak je osvojil četrto mesto, vendar je potrebno poudariti, da pred njim ni bilo nobenega evropskega plavalca. Zmagovalec je bil Ryan Lochte s časom 51,21.

Foto: Zimbio.com

Leave a Reply