Edinstvena šola Učenje za življenje odpira svoja vrata

Učenje za življenje povezuje vse ključne vsebine za bolj srečno, uspešno in polno življenje na enem mestu. 24 odličnih predavateljev z akademskim znanjem in neprecenljivimi življenjskimi izkušnjami, strokovnjakov in motivatorjev bo svoje znanje in vedenje podajalo na izkustvenih predavanjih in delavnicah od 4. oktobra do 1. decembra 2016 v prostorih Študentskega kampusa v Ljubljani.

Program si oblikuje vsak udeleženec sam!
Iz 4 temeljnih področij življenja: Spoznavam sebe, Sprejemam druge, Ustvarjam vrednost in Oblikujem počutje si vsak lahko izbere 8 najljubših tem po lastni izbiri.

Spoznati sebe je predpogoj za radostno življenje. Kdo sploh smo? Kaj je sreča in kaj nesreča? Kako se imeti rad in kako pritegniti ljubezen? Kam nas pelje srce in kam razum? Kako živeti pristno in se tako tudi izraziti? Kaj je tisti faktor X, ki prinaša uspeh? Kakšna je prava mera navezanosti in kako jo spustiti, opustiti, odpustiti?
O vsem tem in še več bodo v okviru sklopa Spoznavam sebe predavali in razmišljali psiholog, dr. Aleksander Zadel, hrvaški avtor popularne psihologije, Bruno Šimleša, vsem znana dr. Manca Košir, svetovalka Melita Zupančič, igralec Iztok Bevk ter teolog in raper Rok Terkaj – Trkaj.

Za življenje vsakogar so bistveni odnosi z drugimi ljudmi: partnerji, starši, otroki, sodelavci, sorodniki in prijatelji. V sklopu Sprejemam druge, bodo profesorica dr. Vesna Vuk Godina, psiholog dr. Zoran Milivojević, zakonca Meta in Rudi Tavčar, svetovalka Mateja Kunc, avtor več knjig mag. Zoran Železnikar, in specialni pedagog Marko Juhant pripovedovali o ustvarjanju harmoničnih odnosov v partnerstvu, o izražanju čustev, reševanju konfliktov, postavljanju meja in tudi o vzgoji otrok in o napredni spolnosti.

Da bi lahko polno živeli, je zelo pomembno tudi naše izražanje pri delu ali v poslu. Tretji pomemben steber, ki smo ga poimenovali Ustvarjam vrednost bo prinašal odgovore na vprašanja: Kako biti kreativen in poiskati nove rešitve? Kako uresničiti svoje ideje in ob tem tudi zaslužiti? Kako sploh prodati svoje izdelke, storitve in … sebe? Kako pregnati tremo in se učinkovito predstaviti javnosti? Kdo moramo biti, da v svoje življenje pritegnemo denar? Kako iz 1 eur ustvariti 2? Delavnice in predavanja bodo pripravili finančna coachinja Ana Vezovišek, podjetniška mentorica dr. Martina Zorc, licencirana trenerka de Bonovih orodij mag. Nastja Mulej, manager in poslovni komunikator Brane Gruban, strokovnjakinja za javno nastopanje Jasna Knez in avtorica knjig ter podjetnica Petra Škarja.
Za radostno in polno življenje je pomembno tudi naše počutje. Kako ga oblikovati? Kje so meje znanosti in znanja ter duhovnosti in modrosti? Kaj lahko sami naredimo za svoje psihično in fizično ugodje? Kako uvesti v svoj urnik vadbo in zdravo prehrano? Res lahko svojo težo znižamo in vzdržujemo, brez da bi izločali določena živila iz jedilnika? Kako deluje naš imunski sistem in kako lahko naravno poskrbimo za odpornost telesa? Kako na zdravje vplivajo naša prepričanja? Kaj lahko storimo v boju proti stresu?
Svoje znanje in vedenje ter veliko koristnih nasvetov bodo v sklopu Oblikujem počutje podali: znanstvenik, ki mu je blizu tudi duhovnost, dr. Igor Kononenko, profesor psihologije dr. Matej Tušak, fitnes trener in promotor uravnoteženega življenja Marko Geršak, bioterapevtka in sodelavka Marjana Ogorevca, Neli Rep, certificirana nutricistka Mojca Cepuš in raziskovalka naravnih rešitev za težave sodobnega časa Sanja Lončar.

Vpisnina: 390 Eur. Več o vsebinah in predavateljih www.ucenjezazivljenje.si.

Leave a Reply