Edinstveno deželo kozolcev v letu dni obiskalo preko 20.000 ljudi

Prvi tovrstni muzej na prostem na svetu v Šentrupertu je v pičlih 365 dneh sprejel že več kot 20.000 ljudi iz Slovenije in drugih delov sveta.

Da gre pričakovati rekorden letni obisk, se je dodobra pokazalo že takoj po odprtju, ko je Dežela kozolcev v enem dnevu pogostila kar 3.500 obiskovalcev.

Na čudoviti lokaciji Dolenjske se zdaj že pripravljajo na praznično vzdušje, ki bo svoj pričetek doživelo 21. decembra, ko bo s pomočjo božičnih lučk za osem dni delček Mirenske doline postala čarobna dežela.

Na splošno je inovativen projekt občini in njenim prebivalcev ponudil razvojni korak v pravo smer. “Tudi prebivalci, kot je pokazala občinska anketa, se vse bolj zavedajo, da je turizem največji potencial naših krajev. Dežela kozolcev je tako postala generator Mirenske doline,” je ob doseženem mejniku dejal župan občine Šentrupert Rupert Gole. Uresničena ideja tako ne predstavlja zgolj imenitnega muzeja na prostem temveč priložnostno opravlja koordinatorsko vlogo za številna izobraževanja, predavanja, seminarje, prireditve, pa tudi poročne obrede.

Med drugim organizirajo tudi tehniške, kulturne in naravoslovne dneve za šolarje, pri čemer niso dejavni zgolj v toplejših, temveč tudi v hladnejših mesecih, ki v ljudskih srcih pričarajo posebno vzdušje. Podobno bo prav gotovo tudi od 21. decembra s čarobno Deželo kozolcev.

Uroš Kotnik

Leave a Reply