Ekološko pri opremi stanovanja

Vedno bolj pogosto, govorimo in pišemo o tem, kaj lahko storimo, da bomo ohranili naše okolje in predvsem naše zdravje. Prav bi bilo, da s tako naravnanostjo opremljamo tudi svoj dom. Zavedati se moramo, da so sintetični in plastični materiali okolju neprijazni, pogosto pa tudi nezdravi.

Kadar kupujemo novo pohištvo, razmislimo, ali se lahko odločimo za materiale, ki so okolju prijazni in ne vsebujejo toksičnih sestavin. Ni vseeno, od kje prihaja les in kako je obdelan. Še posebej pomembno je, da je zaščiten z netoksičnimi insekticidi, premazan z naravnimi olji in barvan z okolju prijaznimi barvami.

Tla obložimo z lesenim podom ali pluto, namesto vinila položimo rajši linolej, če se odločimo za preproge, naj bodo iz jute ali bambusa.

12maj_eko pohistvo

Tudi pri dekoraciji svetujemo uporabo naravnih materialov in recikliranih dodatkov. Tako si na primer namesto sintetičnih zaves raje izberimo naravne materiale, dekorativne izdelke pa izdelajmo kar sami s ponovno uporabo.In ne pozabimo na rože, ki bodo očistile zrak in polepšale dom.

Leave a Reply