Ekošola nagradila najbolj vrtnarsko usmerjene šole in vrtce

V Mengšu je v prvi polovici februarja potekalo ocenjevanje zeliščarskih vrtnarskih dnevnikov, ki jih je 132 sodelujočih šol in vrtcev izpolnjevalo skozi preteklo leto 2013.

Družba Unicommerce bo nagrajencem 14. marca 2014 na sejmu Altermed v Celju za prizadevnost podelila priročne nagrade – lopatice, motike, grabljice, škarje, kosilnice in drugo koristno vrtno orodje.

gardening-for-kidsSlednje bodo najbolj prizadevne šole in vrtci v roke dobili na razstavnem prostoru Ekošole, pri čemer si je posebno nagrado letos prislužil Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič iz Drage, kjer so otroci s posebnimi potrebami v urejanje vrta vložili še posebno veliko truda.

Zaslužene zmagovalce v kategoriji vrtcev ter v kategoriji osnovnih šol je kot predsednik ocenjevalne komisije iz programa Ekošole naznanil biolog Dane Katalinič. Prvi mesti sta tako zasedla Vrtec Murska Sobota in OŠ Janka Podežnika iz Maribora, druga mesta so si “privrtnarili” Kranjski vrtci, vrtec VIZ OŠ Rogatec in OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu, tretje pa Vrtec Velenje in OŠ Bršljin.

Nagrajenci (vrtci):

1. mesto: Vrtec Murska Sobota, enota Miške,

2. mesto: Kranjski vrtci, enota Čirče (mlajša skupina),

2. mesto: VIZ OŠ Rogatec, enota 3. oddelek,

3. mesto: Vrtec Velenje, enota Lučka.

Nagrajenci (osnovne šole):

1. mesto: OŠ Janka Podežnika, Maribor,

2. mesto: OŠ Šmartno pri Slovenj Gradcu,

3. mesto: OŠ Bršljin.

Posebna nagrada: Center za usposabljanje, delo in varstvo Dolfke Boštjančič, Draga.

Pripravil: Uroš Kotnik
Foto: sheknows.com

Leave a Reply