Escape Room Enigmarium – za navdušence nad ugankami

Ljubljana je po novem bogatejša še za eno atrakcijo – Escape Room Enigmarium, ki simulira računalniške igrice s podobnim imenom.

Escape Room Enigmarium je nastal po vzoru računalniških igric Room Escape. Foto: roomescapewalkthroughs.com
Escape Room Enigmarium je nastal po vzoru računalniških igric Room Escape. Foto: roomescapewalkthroughs.com

Prejšnji vikend se je na Trdinovi 8 v Ljubljani odprl prvi Escape Room Enigmarium. Vanj so se imeli možnost zakleniti vsi navdušenci nad igricami Escape Game, kjer se mora igralec preklikati skozi vrsto namigov, na koncu pa najti izhod iz sobe, v kateri se na začetku igrice znajde.

V Escape Room Enigmariumu imajo na voljo dve sobi, v katerih lahko tekmovalci v parih ali skupinah razvozlavajo namige in iščejo pot na prostost: “(Od)Rešitev” v stilu meščanskega stanovanja iz obdobja Agathe Christie in “(m)učilnico”, ki simulira kazensko podaljšano bivanje v kabinetu norega profesorja. Za reševanje ugank imajo tekmovalci na voljo eno uro, po tem je igra končana. Občasno z namigi pomaga tudi skrbnik, ki dogajanje v sobi nadzoruje preko nadzorne kamere.

Cena enega termina, ki vključuje obisk ene izmed sob in predpripravo, je 60 EUR, ne glede na število udeležencev (najmanj dva in največ pet udeležencev). Svoj termin lahko rezervirate na spletni strani escape-room.si.

Escape Room Enigmarium upravlja Inštitut za proaktivno življenje Proactivita. Tovrstna igra pa že obstaja v Kobaridu pod imenom Escape Inc.

Martina Drobne

Leave a Reply