Evropski premieri tudi v ljubljanskem Kinodvoru

Za obisk 44. mednarodnega filmskega festivala v Rotterdamu vam ni treba prav daleč, saj bosta premieri dveh novih filmov na sporedu tudi v Kinodvoru.

Tam bo namreč potekal IFFR Live, edinstven dogodek, ki gledalcem po vsej Evropi ponuja priložnost, da se na nek način udeležijo pomembnega mednarodnega filmskega festivala kar v domačem kinematografu. V ljubljanskem Kinodvoru bodo tako hkrati s filmskim festivalom v Rotterdamu premierno predvajali filma Melody (2014) in Hitra hoja (2014).

V ponedeljek ob ob 19.00 bo najprej na vrsti koprodukcijska drama Melody. Vsebina: a bi uresničila svoje sanje in kupila frizerski salon, se brezdomna mlada Melody odloči, da bo v zameno za veliko vsoto denarja donosila otroka uspešni in premožni Angležinji Emily. V Emilyjini hiši ob morju, kamor se Melody po zanositvi preseli, se med na videz povsem različnima ženskama počasi začne spletati intenzivno razmerje.

V torek ob 19.00 pa bo na ogled še danska Hitra hoja. Vsenina: V majhnem podeželskem mestu na Danskem se štirinajstletni Martin pripravlja na formalni vstop v odraslost: prvo obhajilo. Piše se leto 1976, v zraku je glasba in mladino razganjajo hormoni. Sredi vsega tega pa Martinu nepričakovano umre mama. Njena smrt sproži niz dogodkov, ki za vedno spremenijo fantovo življenje, zaznamujejo pa tudi druge prebivalce majhne skupnosti.

Dogodek bo sicer še v kinematografih na Nizozemskem, Poljskem, v Italiji, Srbiji, Španiji in Veliki Britaniji.

Uroš Kotnik

Leave a Reply