Evropsko prvenstvo v futsalu bo v Sloveniji

Evropska nogometna zveza (Uefa) je na zasedanju izvršnega odbora v Nyonu odločil, da bo Euro 2018 v futsalu gostila Slovenija. Poleg slovenske kandidature je zveza odločala med Romunijo in Makedonijo.

Za Euro 2018 je predvideno, da bo potekalo med 28. januarjem in 10. februarjam 2018, in sicer v športni dvorani Stožice. Slovenija je kot gostiteljica avtomatsko vključena v tekmovanje, medtem ko se bodo ostale evropske reprezentance za enajst preostalih mest merile v kvalifikacijah.

Futsal je sicer “različica nogometa ki se igra na manjšem igrišču in večinoma v zaprtih prostorih, kjer ima vsaka ekipa po pet igralcev.”

Po poročanju žurnala24 je slovenska reprezentanca včeraj v Podčetrtku na drugi prijateljski tekmi proti BiH izgubila z 0:1. Edini gol je v 40. minuti dosegel Nermin Jusić. Na prvi tekmi v nedeljo v Krškem je Slovenija zmagala z 2:1.

Selektor reprezentance Andrej Dobovičnik je ob igranju reprezentance povedal: “Tekmi sta bili zahtevni, še posebej za nekaj fantov. Videli smo 80 minut zelo izenačene igre, kjer smo skušali igrati in razvijati igro v napadu. Do neke mere nam je uspelo, bilo je nekaj tehničnih napak, saj se vidi, da nismo povsem uigrani. Zaradi neumnosti smo prejeli gol v zadnji minuti. A nič za to, s temi fanti delamo naprej. Proti Iranu se nam bo pridružila še trojica, ki je osnova naši ekipi,” 

Futsal

NS

 

Leave a Reply