Festival “Brežice, moje mesto”

V Brežicah se danes začenja festival “Brežice, moje mesto” 2014. Letošnja novost je glasbena pridobitev “Poletna noč” z zvezdami slovenske popevke Nušo Derenda, Otom Pestnerjem, Eldo Viler in Majo Keuc. Nuša je kot gostiteljica izrazila željo, da “Poletna noč” postane tradicionalni del festivala, kjer bodo najlepše slovenske pesmi vsako leto predstavljene v novi luči raznolikih slovenskih izvajalcev.

Do 29. junija bo poleg pestrega glasbenega programa, v katerem zagotovo izstopa Severina, pa je organizator Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice letos pripravil noviteti s področja kulinarike. Gurmanski bo že začetek festivala, saj se bo na “Dnevu kruha, vina in salam” okusila posavska tradicija mesnatih izdelkov in dobrih vin. V soboto, 28. junija, pa bo za lakoto obiskovalcev poskrbela “Kuhna na ulci”, kjer se bodo na uličnih stojnicah predstavili izjemni kuharski mojstri iz Posavja in okolice ter pred očmi obiskovalcev pripravili domiselne preproste jedi primerne za vse okuse in vsak žep.

Ekipe BMM vabi tekače v imenu Primoža Kozmusa na Primožev tradicionalni, že četrti, tek, ki bo kot običajno potekal po brežiških ulicah, po zaključku pa seveda sledi glasbeno pisan večer.

 

Leave a Reply