Film pod zvezdami na Ljubljanskem gradu

Poletni filmski maraton bo postregel z nekaterimi najodmevnejšimi filmi pretekle kinematografske sezone.

Film pod zvezdami na grajskem dvorišču, ki ga v soorganizaciji pripravljata Kinodvor in Ljubljanski grad, je včeraj zvečer že odprl film Sol zemlje v režiji Wima Wendersa in Juliana Ribeira Salgade, že v petek pa bo na sporedu predpremiera filma Daleč od ljudi v režiji Davida Oelhoffena. Filmski maraton bo potekal dobre tri tedne, vse do 25. julija.

Tako bodo organizatorji v 24 zaporednih poletnih nočeh ponudili zmagovalne filme festivalov v Cannesu, Berlinu in Benetkah, najbolje obiskani filmi v Kinodvoru, pa tudi uspešnice z Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala (Liffe).

Pri tem niso pozabili niti na nekarere najbolj zaželene filme pretekle kinematografske sezone, kot so Medzvezdje v režiji Christopherja Nolana, Pobesneli Max: Cesta besa v režiji Georgea Millerja in Zgodbe o konjih in ljudeh Benedikta Erlingssona.

Organizatorji sporočajo še, da projekcije v primeru dežja odpadejo, v tem primeru pa je kupljeno vstopnico mogoče zamenjati za katero koli drugo projekcijo ali pa se znesek za vstopnico vrne. Cena posamezne vstopnice je 4,5 evra.

Spored po dnevih si lahko ogledate TUKAJ.

kino_pod_zvezdami_prekmurci_008

Uroš Kotnik
Foto: kinodvor.org, napovednik.com

Leave a Reply