Goran Dragić vendarle del “NBA All-Star vikenda”

Kljub temu, da slovenski organizator igre ne bo neposredno zaigral na “tekmi zvezd”, bo 15. februarja okoli dveh ponoči po srednjeevropskem času sodeloval v prestižnem tekmovanju Skills Challenge.

Gre za tekmovanje branilcev, v katerem mora vsak košarkar najprej zadeti polaganje, nato voditi žogo med postavljenimi ovirami, jo dvakrat s podajo vreči v postavljeno luknjo (kar po drugem metu ponovi enkrat), zadeti met z vrha rakete, se znova “prebiti” mimo postavljenih ovir in zaključiti s polaganjem.

V lanskoletni različici je slavil košarkar Portland Trail Blazersev Damian Lillard, najboljši čas v zgodovini pa si iz leta 2008 lasti Deron Williams (25,5 sekunde). Poleg “Gogija” so se v omenjeni kategoriji preizkusili denimo tudi že Tony Parker, Jason Kidd, Derrick Rose in Steve Nash.

Dragić bo tako šele drugi Slovenec za Benom Udrihom (v sezoni 2004/2005 je zaigral na tekmi novincev), ki bo postal del All Stars vikenda. Vsekakor več kot zasluženo, saj 27-letni Ljubljančan letos s povprečjem 20,1 točke, 3,6 skoka in 6 podaj na tekmo naravnost blesti.

*V zgoraj priloženem videoposnetku vam ponujamo ogled najboljših napadalnih akcij Gorana Dragića v sezoni 2013/2014.

Uroš Kotnik

Leave a Reply