Gorenje “top znamka” tudi v Srbiji

V Srbiji so podelili priznanja najljubšim domačim proizvodom in proizvajalcem. V kategoriji pohištvo in gospodinjski aparati je sam vrh zasedlo Gorenje, kjer ima slovenska znamka svoje podjetje tudi v srbskem mestu Valjevo.

V okviru akcije z naslovom Moj izbor, ki jo je organizirala družba Moja Srbija so razglasili najbolj priljubljene domače proizvode s strani srbskih potrošnikov, razporejene v 16 kategorij. Ko gre za pohištvo in gospodinjske aparate, Srbi prisegajo na slovensko, zmagala je namreč znamka Gorenje.

Med domačimi izdelki so Srbi za najboljše izbrali proizvode znamke Moja kravica mlekarne Imlek, med domačimi proizvajalci pa Nektar, proizvajalca sadnih sokov, ki je lani prevzel tudi slovenski Fructal.

Gorenje2

Za najboljša oblačila so domačini izbrali znamko Mona, v kategoriji pijač sta slavila mineralna voda Njaz Miloš in pivo Jelen, povprečen prebivalec Srbije pa se najraje prehranjuje z Bambijevimi piškoti Plazma.

Krepka rast delnic Gorenja na ljubljanski borzi

Dobro pa našemu podjetju kaže tudi na ljubljanski borzi, kjer med “blue chipi” ob sicer skromnem prometu največjo rast beležijo prav delnice Gorenja, ki so doslej pridobile več kot pet odstotkov.

Z delnicami velenjskega podjetja sta bila sicer doslej sklenjena le dva posla, a se je tečaj delnice zvišal za 5,13 odstotka na 4,10 evra.

Uroš Kotnik
Foto: jmmarketingservices.co.uk, gorenjegroup.com

Leave a Reply