Grega Žemlja piše zgodovino

26-letni Žirovničan si je z včerajšnjo zmago proti Janku Tipsareviću kot prvi Slovenec v zgodovini moškega tenisa priboril vstopnico za finale ATP turnirja. Danes se bo pomeril s Juanom Martinom del Potrom.

Grega Žemlja na Dunaju piše zgodovino slovenskega tenisa. V četrtfinalu je najprej premagal tretjega nosilca, legendarnega Tommya Haasa, včeraj pa je bil boljši še od devetega igralca na svetu Janka Tipsarevića. Srb je bil priča slovenski zgodovini že konec avgusta, ko je Žirovničan kot prvi slovenski tenisač igral v tretjem krogu turnirja za grand slam. Takrat je bila boljši Srb, včeraj pa se mu je naš najboljši teniški igralec za ta poraz uspel maščevati.

Žemlja je odličen tenis napovedal že v prvem nizu, a je zapravil kar osem priložnosti za brejk. Po dobljenem prvem nizu (6:3) in brejku v drugem (2:0) se je zdelo, da bo Janko Tipsarević do zmage prišel brez večjih težav. A naš najboljši tenisač ni vrgel puške v koruzo – zaostanek v drugem nizu je pretvoril v zmago (7:6), delo pa dokončal v odločilnem tretjem nizu (6:2).

V ponedeljek se bo Žemlja uvrstil nekje okoli 50. mesta, kar bo nov slovenski rekord. Že danes pa bo v avstrijski prestolnici na sporedu finale, v katerem se bo Grega pomeril z osmim igralcem sveta in prvim nosilcem Juanom Martinom del Potrom. 

Leave a Reply