Hamo & Tribute 2 Love v zaljubljenem Zagorju

Včeraj so imeli zaljubljenci svoj dan. Mnogi so ga praznovali v dvoje z ljubljeno osebo, Zagorjani pa so imeli možnost v živo slišati bend, ki je z vsem svojim bistvom posvečen ljubezni. Hamo & Tribute 2 Love so v Mladinskem centru Zagorje ob Savi zaigrali za mlado in staro.

“Smo beli fantje, ki pojejo o tem, kako težko je biti črn,” je zapisano na njihovi Facebook strani. Njihova glasba, ki se giblje med bluesom, soulom in rockom, je nabita s čustvi, ki na odru vrejo od članov. Zasedbo sestavljajo Matevž Šalehar – Hamo, Jani Baš – Praslovan, Martin Janežič – Buco, Uroš Primožič – Spretan, Uroš Škerl Kramberger – Hipi in Matej Mršnik – Mrle.

Šalehar, pevec skupine, verjame, da jim je ljubezen, po kateri se imenujejo, uspelo prenesti tudi na publiko. “Če greš rad ‘gor’, je tudi ‘dol’ v redu,” pojasni. Tako, kljub slabši akustiki v prostoru in nekaterih malo manj odzivnih poslušalcih, lahko večer označijo kot uspešen.

Zasedba je najprej odigrala nekaj pesmi z angleškega dela svoje plošče, nato pa se je posvetila slovenskim. Publika je največ navdušenja pokazala ob pesmi Rožice, ki so jo skupini tudi pomagali odpeti.

Po koncertu pa so Hamo & Tribute 2 Love uspeli pobliže spoznati tudi eno izmed svojih oboževalk, ki se jim je pridružila na pivu, torti in klepetu.

Sicer pa ima skupina svoje mesto tudi na avtobusu, ki v okviru Rock’n’Roll ekskurzije II potuje po Sloveniji skupaj s Sausages in Billysi.

Martina Drobne

Leave a Reply