Hiter recept proti kašlju

Zima je čas, ko so na pohodu virusi in bakterije. Predvsem kašelj v zimskih mesecih je povezan s sezonskimi boleznimi kot so gripa, prehladi in razna vnetja. Kašelj je pogost in zelo moteč pojav, poleg tega pa zelo nevaren, ker z njim lahko hitro okužimo tudi ljudi v okolici. Z doma izdelanim sirupom se ga lahko hitro znebimo.
Sestavine, ki jih potrebujemo za pripravek proti kašlju imate prav gotovo vedno pri roki. Potrebujemo namreč 6 lovorjevih listov, 2 dcl vode, sok 1 limone in5 žlic medu.
Vodo najprej zavremo in vanjo damo lovor. Vre naj 5 do 10 minut. Nato posodo odstavimo in počakamo še 5 minut, da se napitek nekoliko ohladi. Nato odstranimo lovorjeve liste in dodamo med in limono. Namesto medu lahko uporabimo tudi običajen sladkor (priporočamo rjavega). Vse skupaj dobro premešamo (če uporabljamo med, ne smemo mešati s kovinsko žlico). Sirup je pripravljen, shranimo ga v hladilniku.

2015_12_07_slike_url_180113_600x450

Ta sirup je zelo učinkovit zlasti pri odpravljanju suhega kašlja. Za čim prejšnje delovanje je potrebno zaužiti po eno žlico vsake 2 do 4 ure.

Lovor ima veliko vitamina A, C, železa, kalija, kalcija in magnezija. Spodbuja splošno zdravje, deluje protivnetno, je antioksidant in ima anti-glivične lastnosti. Pomaga pri premagovanju sladkorne bolezni in pospešuje predelavo inzulina v krvi. Izkazal se je tudi za koristnega pri zdravljenju migrene, menstrualnih krčih, težav z urinom in revmatizmom. Lovorjevi listi namreč vsebujejo encime za razgradnjo proteinov in tako pomaga pri uravnavanju prebave.

Četudi nimate težav z zdravjem, vam tako žlička ali dve tega domačega pripravka ne bo škodila.
Sonja Kolarič

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply