Hitro in enostavno počistite mastno kuhinjo

V kuhinji pogosto nastanejo mastni madeži, ki jih je lahko težko odstraniti. Uporabite spodaj naštete trike in naravna sredstva za čiščenje in pričarajte bleščeč videz vaše kuhinje.

Pri čiščenju zamaščene kuhinje vam bodo v pomoč sestavine, ki jih imate v shrambi: alkoholni kis, soda bikarbona, olje in limonin sok.

Raztopina vroče vode in alkoholnega kisa ali limoninega soka v razmerju 1:1 bo odstranila manjše madeže maščobe.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Soda bikarbona, pomešana z vodo tako, da nastane pasta, zmehča strjeno maščobo in vpije vonj. Pasto pustite na madežih tako dolgo, dokler se madeži ne zmehčajo – lahko tudi nekaj ur.

Olje za kuho kot sredstvoza čiščenje maščobe – sliši se nenavadno, kajne? Tega trika se lotite tako, da papirnato brisačo namočite v malo olja in podrgnete mastni madež, da izgine.

WD-40 ne odpravlja le škripanja tečajev, temveč je uporaben tudi kot čistilo. Umazano napo ali koše za smeti, izdelane iz nerjavečega jekla, očistite tako, da papirnato brisačo popršite z WD-40 in z njo dobro zdrgnite površine. Zasijale bodo kot nove. Trik lahko uporabite tudi za madeže čaja na kuhinjskem pultu.

Ko deske za rezanje očistite, jih natrite z vlažno krpo, namočeno v sol. Pripravite lahko tudi pasto iz soli, sode bikarbone in limonovega soka, da material globinsko očistite.

Sonja Kolarič

Leave a Reply