Hitro očistite stanovanje

Se vam v kratkem času obetajo obiski, vi pa že dolgo niste pospravili stanovanja? Minute do prihoda obiskovalcev lahko izkoristite, da za silo očistite najhujše.

Vaš dom lahko za silo očistite v nekaj minutah. Foto: kidsactivitiesblog.com
Vaš dom lahko za silo očistite v nekaj minutah. Foto: kidsactivitiesblog.com

1. naloga: odprite okna. Prezračeno stanovanje se že samo po sebi zdi bolj čisto.

2. naloga: poberite umazano posodo, oblačila in smeti. Oblačila zmečite v koš za umazano perilo, smeti dajte v koš, posodo pa zložite v pomivalni stroj, če ga imate, v nasprotnem primeru pa jo zložite v korito in pokrijte s krpo.

3. naloga: zaprite vrata prostorov, v katere gostom ni treba zahajati. Primer so spalnice in shrambe.

4. naloga: posesajte prostore, kjer se bodo gostje zadrževali. Najpogosteje so to kuhinje, dnevni prostori in kopalnice.

5. naloga: z mokro krpo na hitro obrišite površine v teh prostorih, kot so jedilne mize, dnevne mizice in površine okrog umivalnika.

6. naloga: po potrebi na hitro obrišite še WC školjko ter k umivalniku na vidno mesto namestite milo in brisačo za roke.

Teh 6 preprostih nalog vam bo vzelo okrog 20 minut, goste pa boste lahko pričakali v prijetno čistem stanovanju. Lažje in hitreje bo, če vam bodo na pomoč priskočili še drugi člani gospodinjstva, v skrajni sili pa lahko vse opravite tudi sami.

Martina Drobne

Leave a Reply