Izdelajte preprosto ptičjo krmilnico

Če ste tudi vi med tistimi, ki se spomladi navdušujete nad ptičjim petjem je prav, da na ptičke ne pozabite v hladnejših mesecih. Ptice selivke si bodo hrano poiskale v toplih krajih, vrabčki, sinice, ščinkavci in druge stalnice pa jo bodo veliko težje našli. Priskočite jim na pomoč s ptičjo krmilnico.

Najboljša je lesena hišica naravnih barv, ki bo postavljena blizu grmovja in dovolj visoko, da ne bo zanimiva za mačke. Lahko pa reciklirate in izdelate povsem enostavno krmilnico sami ali z otroki, ki se bodo zelo zabavali tudi ob opazovanju ptic, ko jih boste privabili v svoje okolje.

Samo nekaj minut vam bo vzela izdelava krmilnice iz rolice straniščnega papirja. Rolico na debelo namažite s kikirikijevim maslom in jo povaljajte v semenčkih ptičje hrane. Potem ji samo še privežite trakec in jo obesite na drevo ali pa jo preprosto samo nataknite na vejo.

pticja h. iz rolice

Lahko jo obesite ležeče ali pokončno. Pri pokončni postavitvi napravite tudi oporo za sedenje.

lezeca in pokoncna

Zelo lepo krmilnico boste imeli na vrtu ali balkonu tudi, če boste samo natresli ptičjo hrano v pomarančni olupek

pomaranca

… ali skodelico, ki jo ne uporabljate več.

skodelice

Uporabite svojo domišljijo in se ob tem zabavajte. Pošljite nam fotografijo vaše krmilnice, veseli bomo tudi nove homemade ideje!

Foto: Mommygaga.com, thewildsideblog.com

*****************************************************************************************************

Bi radi vedeli, katero je vaše DJOTIŠ* nebesno znamenje? Vpišite svoje podatke tukaj in prejeli boste brezplačen odgovor.
Djotiš je vedska astrologija in psihologija, ki s svojim orodjem, znanjem in vedenjem usmerja človeka k srečnemu življenju. Sezite do zvezd :)!

Leave a Reply