Humanitarna akcija Doma upokojencev Šiška

V Domu upokojencev Šiška so se odločili organizirati dobrodelni bazar, kjer so obiskovalcem ponujali različne predmete, ki so jih zbirali vse od začetka februarja. S prisluženimi sredstvi nameravajo kupiti aparat za razgibavanje nepokretnih v postelji.

Od začetka februarja so se v Domu starejših občanov Šiška po zgledu številnih institucij odločili za dobrodelno akcijo zbiranja rabljenih predmetov. Zbrane knjige, družabne igre, igrače in druga darilca so ponudili na dobrodelnem bazarju, pri čemer bodo dobiček namenili nakupu posebne naprave za razgibavanje nepokretnih v domu za ostarele.

Zbiranje sredstev
V domu bodo zbrana sredstva bazarja namenili nakupu aparata za razgibavanje nepokretnih v postelji (fotografija je simbolična). (foto: members.virtualtourist.com)

V dveh mesecih so zbrali veliko sredstev, največ knjig, precej zadovoljni pa so tudi z obiskom. Maja Likar, strokovna sodelavka projekta je zato zapisala: "Bazar je bil dobro obiskan, stanovalci, svojci in udeleženci so bili nad njim navdušeni. Tako je velik del darilc, tudi knjig, že v drugih rokah, pred nami pa je še en dan, ko upamo, da bodo stvari, ki so še ostale, dobile svoje nove lastnike."

Da je bilo zadovoljstvo vsesplošno, so zagotovili še z raznimi domačimi dobrotami pijače in jedače. V Domu upokojencev Šiška pravijo, da dogodek vsekakor ne bo ostal osamljen, saj ga bodo zaradi zanimanja zagotovo še ponovili.

V tem tednu je v domu poleg bazarja bila na voljo tudi pisana velikonočna razstava izdelkov tamkajšnjih stanovalcev, ki je oznanjala začetek največjega krščanskega praznika.

Uroš Kotnik

Leave a Reply