Igračke izdelajte kar iz ščipalk

Ste se kot otroci radi igrali s ščipalkami? Popeljite to domišljije polno igro še korak dlje in iz lesenih ščipalk izdelajte prave igračke.

Če po dolžini ščipalk prilepite majcene cofke in na zadnjega par drobnih oči, dobite prikupno, puhasto gosenico.

Foto: www.coco29.com
Foto: www.coco29.com

Stranico ščipalke pobarvajte z belo, vršička pa z rožnato barvo, ter nižje narišite oči, smrček in brke. Nastal je zajček, ki lahko premika ušesa.

Foto: www.laurenpaints.com
Foto: www.laurenpaints.com

V spodnji in zgornji del ščipalke prilepite del slamice, dolg približno centimeter. Skozi slamico vtaknite košček zobotrebca, ki mu na vsako stran nalepite gumb. Še pobarvajte in že je tu dirkalni avto s pravimi, vrtečimi se kolesi. Če na ščipalko prilepite nekaj paličic za sladoled, pa nastane letalo.

Foto: passengersonalittlespaceship.blogspot.si
Foto: passengersonalittlespaceship.blogspot.si

Zgolj z barvami lahko ščipalko spremenite v morskega psa ali kita, ki odpira usta, lahko pa vsako polovico pobarvate drugače in ustvarite parček, ki si deli romantične poljubčke.

Foto: www.lilyshop.com
Foto: www.lilyshop.com

Na spodnjo stran ščipalke nalepite leseno ali stiroporno kroglico, na katero narišite oči, usta in lase. Ščipalko »oblecite« z oblekicami iz filca ali te preprosto narišite. Roke figurice zdelajte iz žice, ki jo ovijte v sukanec, da dobijo rokave.

Foto: www.thisheartofmineblog.com
Foto: www.thisheartofmineblog.com

Kot vidite, je možnosti neskončno. Pustite domišljiji prosto pot in izdelajte prikupne igračke, ki jih bodo otroci oboževali.

Martina Drobne

Leave a Reply