Ilka Štuhec donacijo prepustila humanitarnemu društvu UP-ornik

“Donaciji, ki sta ga humanitarnemu društvu UP-ornik darovali smučarka Ilka Štuhec in mariborsko podjetje Marprom, sta bili v celoti namenjen ljudem, ki so na UP-ornikovem seznamu prosilcev pomoči,” pojasnjuje humanitarec Boris Krabonja.

Javno podjetje Marprom je pred mesecem dni izročilo donaciji humanitarnemu društvu UP-ornik in vrhunski mariborski smučarki Ilki Štuhec. Obema so podarili znesek v višini 1000 evrov. Ilka Štuhec pa se je ob tem izkazala s srčno gesto in svojo donacijo prepustila društvu UP-ornik.

“Do centa smo denar porabili v četrtek 26.1.2017, saj smo poplačali položnice, razdelili prehranske bone Sotre in Mikro Pola,” pojasnjuje Krabonja, ki z zbiranjem donacij in prispevkov ljudi pomaga Mariborčanom v stiski. Prav v tem tednu je društvo UP-ornik našlo stanovanje in zbralo denar za položnice Roka Černica, 19-letnega humanitarca, ki ga čaka deložacija.

Foto: EPA

Kot pravi Krabonja, na vrata društva trka vse več ljudi, ki potrebujejo pomoč Tedenski strošek se je tako iz okoli 1500 evrov povečal na  več kot 2000 evrov. “Razlog je vse več novih ljudi, ki potrkajo na UP-ornikova vrata in seveda zimski čas, ki precej bremeni družinski proračun, saj je evidentno večja poraba elektrike in ogrevanja,” pravi Krabonja, ki hkrati sporoča vsem, ki so kdajkoli nakazovali na Upornikov TRR, da se lahko v njihovi pisarni na Ulici Kraljeviča Marka 14 oglasijo  vsak četrtek ob 19 uri in pregledajo bančni račun. “Lahko imate seboj tudi kakšnega računovodjo. Pregledate lahko vse prilive in odlive, ter tudi app.up-ornik.si., zato, da boste lahko mirno spali in se zavedali, da vaš denar prehaja iz vaše denarnice v prave roke.”

Sonja Kolarič

Leave a Reply