Ilka Štuhec pozdravila ‘specialne’ šampione

Slovenska reprezentanca, ki je prejšnji teden na zimskih igrah specialne olimpijade v avstrijskem Schladmingu, Ramsauu in Gradcu osvojila 23 medalj, med njimi devet zlatih, je na današnjem sprejemu v Mariboru doživela prav posebno presenečenje.

Obiskala jih je namreč druga alpska smučarka minule sezone Ilka Štuhec, ki je dobitnikom medalj čestitala k olimpijskim uspehom, kakršnih niti sama doslej še ni vajena. Vzela si je tudi precej časa za fotografiranje z junaki specialne olimpijade.

“Vsekakor se dnevno spopadajo z veliko večjimi izzivi kot vsi ostali. Veselje jih je gledati, kako uspešno tekmujejo, in za njih navijati, zato naj tako ostane tudi v prihodnje,” je bila na osvojeno bero medalj svojih ‘specialnih’ kolegov in kolegic ponosna Štuhčeva.

Na največjem zimskem tekmovanju za športnike z motnjami v duševnem razvoju na avstrijskem Štajerskem je skupaj nastopilo 18 slovenskih tekmovalcev, ki so poleg medalj osvojili tudi številne uvrstitve na vrhu svojih kategorij. Ob devetih zlatih medaljah so osvojili še osem srebrnih in šest bronastih.

Najuspešnejši slovenski udeleženec je bil smučarski tekač Peter Levanič, ki je osvojil dve zlati medalji na 500 metrov in v štafeti 4×1 kilometer, srebrn pa je bil v teku na en kilometer. S tremi medaljami se lahko pohvali tudi krpljar Bine Kolar, ki je zadnji dan tekmovanja osvojil zlato na 400 metrov, pred tem pa še srebrni medalji na 200 metrov in v štafeti 4×400 metrov.

Uroš Kotnik
Foto: delo.si, facebook.com

Leave a Reply