Ilka Štuhec še drugič najboljša v Lake Louisu

Slovenska smučarka Ilka Štuhec je tako na petkovi kot sobotni smukaški tekmi svetovnega prvenstva v Lake Louisu končala na najvišji stopnički.

Mariborčanka se je včeraj na progo podala kot četrta in z novo izvrstno vožnjo prevzela vodstvo. Slednjega je zanesljivo držala, dokler ni kot deveta startala Lara Gut, ki je na koncu v ciljno ravnino prismučala kot druga, za Slovenko pa zaostala za vsega 11 stotink sekunde. Razmere na progi so se v nadaljevanju poslabšale, posledično pa so bili tudi nastopi preostalih tekmovalk vse slabši.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tako je v petek tretjeuvrščena Švedinja Kajsa Klink včeraj končala kot sedma, drugouvrščena Italijanka Sofia Goggia pa šele kot dvanajsta. S tretjim mestom je sicer presenetila Madžarka Edit Miklos, ki je na koliko skrajšani progi zaradi spremenljivega vremena za vodilno zaostala 43 stotink.

Štuhčeva je na tekmi nastopila kot edina Slovenka in tokrat osvojila še drugi par stotih točk, kar jo trenutno v skupnem seštevku svetovnega pokala uvršča na visoko četrto mesto.

Dekleta že danes na tem kanadskem prizorišču čaka nova tekma, saj jih čaka še superveleslalomska preizkušnja. Na startu bo tudi Štuhčeva.

Sonja Kolarič

Leave a Reply