Imamo svetovne prvake v košarki 3 na 3

V estonskem Talinu se je v nedeljo, 19. junija 2016, zaključilo drugo prvenstvo mednarodne zveze za šolski šport v košarki 3 na 3. Šolska ekipa dijakov Gimnazije Šentvid je v zadnji tekmi prvenstva premagala ekipo iz Anglije in postala svetovni srednješolski prvak!

Šolsko ekipo so sestavljali Elvis Kerić, Nejc Zdešar, Jan Strmčnik in Matevž Mlakar. Trenerja ekipe sta bila Nejc Višnikar in Slavko Vujin, vodja pa mag. Jaka Fetih.

3 na 3

Fante so na turnirju nastopili zares suvereno, saj so zmagali prav na vseh devetih tekmah in z izjemo ene v predtekmovanju, vse zaključili predčasno z 21. doseženo točko.

V predtekmovanju so v tekmovanju znotraj skupine premagali Francijo, Slovaško, Portugalsko, Iran, Estonijo in Belgijo (flamski del). V četrtfinalu aktualne svetovne prvake Kitajce. V polfinalu, po najlepši tekmi prvenstva tekmi še svetovne podprvake Iran ter se nato v finalu pomerili z Angleži.

Na tekmovanju so bile tudi bežigrajske dijakinje, ki so branile 4. mesto s prvenstva pred dvema letoma. Dekleta so v predtekmovanju premagale Belgijo in Gruzijo, medtem ko so izgubile proti kasnejšim finalistkam Estonkam, Kazahstankam. Imele so tudi nekaj smole, saj so bile Bolgarke in Portugalke od njih boljše po podaljšku. V individualnih tekmovanjih je Pija Smrekar osvojila 2. mesto v spretnostnem poligonu.

Skupaj smo tako na najlepši možen način predstavili Slovenijo tudi na srednješolskem nivoju košarke 3 na 3 in nadaljevali odlično medsebojnem sodelovanju obeh šol na športnem področju.

Leave a Reply