Imejte prihodnost v svojih rokah

Včasih se zgodi, da življenje skrene z utečenih poti. Morda samo ne vemo, ali bi zavili levo, ali desno, morda pa smo že ugotovili, da pot ni prava. Kako prav bi nam prišel zemljevid! Ne počutimo se dobro; negotovost in strah, dvomi in skrbi. Kako ravnati, katero pot izbrati?

crossroads

Mateja Kunc, svetovalka in osebna mentorica ter učiteljica Djotiša nam je pojasnila, da nam ta starodavna modrost pomaga razumeti kdo smo, kaj vpliva na naše življenje in zakaj. Djotiš izhaja iz razumevanja, da smo v svojem bistvu večna bitja, življenje pa večni proces, ki se odvija v ponavljajočih se in predvidljivih ciklih. »V prispodobi bi djotiš opisala kot nekakšen zemljevid življenja in vremensko napoved hkrati. Djotiš nam osvetli smer, v katero smo obrnjeni in pokaže, kakšne so možne poti do cilja. Pove nam, kje, kdaj in zakaj bi lahko naleteli na težave, da bi se jim lahko pravočasno ognili,« je še povedala sogovornica in dodala: »Uči nas temeljnih življenjskih resnic, na način,ki je razumljiv vsakemu, ne glede na izobrazbo ali položaj v družbi, in sicer skozi simbolne pomene, ki jih pripisuje planetom, njihovemu gibanju in njihovim medsebojnim odnosom.«

Kako si lahko z djotišem pomagamo v povsem vsakdanjih situacijah, ko na primer ne moremo sprejeti potrebne odločitve?
Djotiš nam razkrije, kaj nas v resnici teži, da se ne moremo odločiti. Največkrat nas je strah, da bi sprejeli nepravo odločitev ali pravo odločitev ob nepravem času. Ta strah je povezan s karakternimi lastnostmi, privzetimi omejujočimi prepričanji in preteklimi slabimi izkušnjami. Z djotišem jih znamo prepoznati in spremeniti. Za lažje odločitve je izjemno pomembno, da vemo, kakšna je narava obdobja, ki je pred nami. Z djotišem dobimo zanesljivo informacijo, ali je čas primeren za večje odločitve in spremembe, ali bi bilo morda bolje še nekaj časa ostati pri starem in utečenem, pa zato imeti več miru in časa zase. Djotiš je nepogrešljiv, ko gre za pomembne odločitve na ključnih področjih v življenju, kot so družinski in partnerski odnosi, kariera, denar ali zdravje. Vse več ljudi pa si z djotišem pomaga tudi osmisliti življenje. Da ne počnemo tistega, kar nas zares veseli, ni razlog, da ne vemo, kaj nas veseli, ampak nas je strah, da nam ne bo uspelo. Z djotišem dobimo vedenje in gotovost, ki ju potrebujemo, da lahko premagamo nevednost in strah- naša največja sovražnika. Ko nas ni več strah, lahko življenje dela za nas in naše želje postajajo naša realnost.

Zakaj se je djotiša koristno naučiti?
Z branjem rojstne karte dobimo zelo dober prikaz svojih psiholoških danosti. Na voljo so nam informacije o naših izhodiščnih potencialih in šibkostih, kako je z našo samozavestjo in karizmatičnostjo, kako je naravnan naš um, koliko je v nas poguma, kakšen je vpliv drugih na nas, kako je z našo vztrajnostjo in organizacijskimi sposobnostmi, česa nas je strah, kaj so naše največje vrednote… Povedano drugače, z djotišem imamo v vsaki situaciji sliko izhodiščnih danosti, zato lahko polno izrabimo vse, kar nas podpira, in spremenimo tisto, kar nas ne. In najpomembnejše: ker so nam vedno na voljo informacije, kaj bi se nam jutri lahko zgodilo in zakaj, lahko že danes delujemo drugače in si s tem sami premišljeno ustvarjamo drugačno prihodnost.

Delujete po lastni terapevtski metodi IzaQ, ustanovili ste Inštitut IzaQ in postavili Šolo Djotiša, v kateri poučujete življenjsko modrost vedskega časa. Pravkar poteka vpis desete generacije študentov. Komu je ta študij namenjen in kako poteka?
V šolo djotiša toplo vabim vse, ki bi radi razumeli sebe, ker so se odločili imeti od svojega življenja kar največ, vse, ki že poznajo duhovno teorijo o življenju, potrebujejo pa pomoč, da bi to znanje znali tudi živeti, in vse, ki kot profesionalni svetovalci, terapevti, zdravitelji ali trenerji delajo z ljudmi oziroma bi si to želeli početi. Študij je organiziran v štirih modulih, v vsakem modulu je v štirih mesecih šestnajst predavanj. Ta predavanja potekajo enkrat tedensko, ob četrtkih zvečer v Ljubljani. Za prijave in dodatne informacije lahko pišete na mateja.kunc@izaq.si , pokličete na 051 422 444 ali pogledate na www.IzaQ.si

Ne zamudite priložnosti in se pridružite že 10. generaciji študentov djotiša v organizaciji Inštituta IzaQ! Predavanja se začnejo 19. februarja 2015. Naslednji vpis v študij z rednimi srečanji v živo bo možen šele čez dve leti.

Leave a Reply