Ingverjev napitek, ki pomaga ublažiti kronična vnetja, menstrualne bolečine in migrene

V tradicionalni holistični medicini se ingverjev napitek pogosto uporablja za zdravljenje različnih zdravstvenih stanj – od slabosti do bolečin. Vendar to še zdaleč ni vse!

Ingver hrani bogato vsebnost kalija, ki je pomemben za pravilno delovanje srca. Vsebuje tudi mangan, mineral, ki povečujejo odpornosti in krepi srčno delovanje ter cirkulatorni sistem. Ingverjeva korenina je prav tako bogata s silicijem, ki prispeva h zdravju kože, las, zob in nohtov. Vsebuje vitamine A, C, E, B kompleks in minerale, kot so fosfor, natrij, cink, kalcij ter beta karoten.

Študije so pokazale, da ima čudežna začimba moč za zmanjševanje bolečin v mišicah in hrbtu, saj vsebuje protivnetne in analgetične lastnosti. Znano je tudi, da lahko zmanjša vnetja in migrene. Še posebej koristi nežnejšemu spolu pri lajšanju menstrualnih krčev.

Foto: Profilmedia
Foto: Profilmedia

Zdravilna rastlina se v zdravstvene namene uporablja že tisoče let. Pogosta je njena uporaba tudi v primeru prebavnih motenj in slabosti, saj je delovanje ingverja mnogo bolj učinkovito v primerjavi z mnogimi antacidi in antihistaminiki.

Kombinacija ingverja in tamarindinih listov je odlična proti prehladu in nahodu. Pripravite si čudežni napoj kar sami doma. Recept najdeš spodaj.

Recept za ingverjev zvarek

Sestavine:

1 skodelica olupljenega, drobno sesekljanega ingverja
2 skodelici vode
med (po želji)
mineralna voda
sok 1 limone

Priprava ingverjevega zvarka:

Zavrite dve skodelici vode in dodajte ingver. Zmanjšajte ogenj in kuhajte 5 minut.

Vsebino odstavite s štedilnika in pustite, da se nekoliko ohladi. Ingverjevemu soku primešajte mineralno vodo v razmerju 1:3. Po želji lahko napitek sladkate z medom ali dodate limonin sok.

Sonja Kolarič

Leave a Reply