Inovativne slovenske vezalke na Kickstarterju zbrale preko 140 tisoč dolarjev

Slovenec David Knez je končal zbiranje sredstev za inovativne elastične vezalke QuickShoeLace. Njegovi ekipi je na Kickstarterju uspelo zbrati več kot 143.000 dolarjev sredstev in s tem za kar 790 odstotkov (skoraj 8-krat) presegla prvotno zadani cilj.

“Vse bomo porabili za razvoj. Nekje 40 tisoč evrov bo stalo desetletno zavarovanje patenta. Na koncu, ko bomo izdelali vezalke za vse podpornike, bomo na pozitivni ničli. Ampak to je začetek,” je ob koncu kampanje na platformi za množično zbiranje zagonskih sredstev povedal idejni vodja Knez.

Posebnost revolucionarnih elastičnih vezalk je v tem, da olajšajo obuvanje, saj jih ni potrebno zavezovati, temveč se z obročkom zapnejo na navojni žebljiček, ki ga uporabnik namesti v najvišjo luknjo za klasične vezalke na čevlju. Vsi sestavni elementi so zamenljivi in se jih da hitro razstaviti, zaradi elastičnih značilnosti pa je vezalka zelo prilagodljiva ter se dobro prilagaja stopalu.

“Vse je narejeno v Sloveniji. Od škatlice in vezalk do bunkic,” razlaga Knez, ki želi proizvodnjo zagnati v Zasavju, saj si z ekipo želi ustvarjanja v domačem okolju. V svoji ideji prav tako vidi še veliko možnosti za nadgradnjo, predvsem dekorativno, hkrati pa se bodo v prihodnosti posvetili še svoji liniji oblačil in čevljev.

“Največ podpornikov ideje prihaja iz ZDA. Zdaj nas čaka še dogovarjanje z distributerji po državah in nato se bo lahko začela prodaja v trgovinah,” je še zaključil Knez.

Uroš Kotnik
Foto: finance.si

Leave a Reply