Izberite najboljše čistilo za svojo kožo

Čistila za kožo so pomemben del vsakodnevne nege, saj z njimi preprečujemo, da bi se na koži pojavile nepravilnosti in zamašene pore. Za svojo kožo pa izberite tisto pravo!

1. Za mastno kožo so primerna peneča čistila. Ta čistila kožo namreč precej izsušijo, medtem ko se tovrstnim čistilom izogibajte tisti s suho kožo. S takšnim čistilom si lahko očistite ves obraz, kremna peneča čistila pa običajno vsebujejo tudi negovalna olja, ki pomirjajo kožo.

2. Čistila, ki se ne penijo so primerna za suho in občutljivo kožo, saj niso tako agresivna. Čistila je zato z njimi težje odstraniti, vendar pa vseeno na koži puščajo prijeten občutek mehkobe in svežine.

3. Trdim milom se morajo izogibati prav vsi tipi kože. Takšna mila so namreč zelo groba in na kožo ne delujejo blagodejno.

14. Oljna čistila so zelo učinkovita pri odstranjevanju vodoodpornih ličil. Primerna so za vse tipe kože, nekateri pa jih sicer ne želijo uporabljati, saj se bojijo, da bi jim zamašila pore. Drugi imajo drugačno mnenje in menijo, da so jim prav olja v čistilu pomagala izboljšati kožo.

5. Čistila brez mila so primerna za tiste s suho in občutljivo kožo, saj so od vseh ličil najmanj agresivna. Običajno tudi nimajo močnega vonja in so narejena iz naravnih sestavin, primerna pa so za vse tipe kože.

Lučka Bajs
Foto: spajamie.com

Leave a Reply