Izberite plašč, ki pristoji vaši postavi

Kmalu se bodo temperature toliko ohladile, da bo topel plašč postal nepogrešljiv v vsakdanji garderobi. Plašč je tudi prvo oblačilo, ki ga bodo drugi opazili, zato je zelo pomembno, da izberete pravega. Barva naj pristajaja tenu vaše kože in splošni garderobi, dolžino plašča izberite glede na vašo velikost, pozorne bodite pri kvaliteti tkanine in seveda obliki. Za čudovit izgled v plašču, ki bo poudarjal vašo postavo morate imeti v mislih vaše telesne značilnosti. 

Peščena ura
Popolna izbira za vašo postavo je plašč, ki laska in poudarja vašo postavo. Nikar ne poskušajte skriti in potlačiti vaše čudovite obline, saj se boste počutile utesnjeno, neudobno in neprivlačno. Pokažite svetu vaše obline in izberite plašč z enojnim zapenjanjem in A-linijo, s katero boste še dodatno poudarile vaš ozek pas. Za eleganten zaključek pa so idealni malce širši pasovi.

P1

Majhna postava
Ženske manjše postave najlepše izgledajo v plašču, ki sega nekje do bokov. S tako dolžino boste dosegle daljši videz vaših nog, zato bo vaša postava in vaš stajling izgledala veliko bolj proporcionalno. Namesto mogočnih dodatkov izberite raje živahne barve.

Plasc2

Postava v obliki jabolka
Ženske s takšno obliko postave imajo neizrazit pas zato je za vas najboljša izbira plašč, ki ne objema vaših oblin ampak je v A-liniji in se odmika od vašega telesa. Tako boste ustvarile iluzijo daljše postave in bolj izrazile pas. Dobra izbira so plašči z vzorci, saj ne bodo privabljali pozornost na vaš srednji del telesa. Kratke modele plaščkov raje preskočite, izberite dolžino nekje do sredine stegen in ne daljše od kolen. Peplum oblika plaščev je čudovita izbira za poudarjanje in dodajanje oblin.

Postava v obliki hruške
Ta postava ima ožji zgornji del telesa (ozka ramena) in široke boke. Da bo plašč laskal vaši postavi izberite takega, ki ima detajle na ovratniku. Umetno krzno na ovratniku ali drugi dodatki bodo pogled usmerjali navzgor, stran od problematičnega dela telesa. Popolna izbira za vas je plašč z empirskim pasom, A-linijo in plašč z nabranim spodnjim delom. Idealna dolžina plašča sega čez boke, do sredine stegen, saj bi kratek plašč dodatno poudaril vaše boke.

Plasc3

Postava obrnjen trikotnik

Če imate široka ramena, ozke boke in čudovite noge, priporočam obliko plašča, ki poudarja pasno linijo. Ovratnik naj bodo čim bolj preprost ali pa naj bo plašč brez ovratnika, da ne poudarjal širine ramen. Osredotočite se raje na pas in vaše čudovite dolge noge.

Ravna postava
Ravne postave imajo izjemno nedefinirano pasno linijo, zato je glavni cilj oblikovanje oblin in poudarjanje pasu. Plašči, ki s svojo široko obliko dodajajo obline okoli bokov, so čudovita izbira. Prav tako so za vas primerni peplum plašči oziroma katerikoli, ki vam doda iluzijo oblin. Izberite plašče s širokimi in velikimi ovraniki, z umetnim ali pravim krznom in drugimi dodatki. Pristajal vam bodo plašč z dvojnim zapiranjem in prepasan plašč, ki oblikuje vašo postavo.

Plasc4

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

Leave a Reply