Izberite pravi blazer za vašo postavo

Blazer že zelo dolgo ni več samo del poslovne mode,  temveč je pomemben sestavni del vsake popolne in raznolike garderobe. Dobro se prilega kateremu koli kosu oblačila, vendar zaradi različnih krojev in stilov, pogosto nismo prepričane, kako ga kombinirati … Velikokrat nas skrbi, da ne bomo izgledale preveč možato in škatlasto. Ves ta strah je odveč, saj s pravilno oceno vašega tipa telesa lahko izberete pravi kroj in stil blazerja. Da bo izbira in odločitev toliko lažja vam pri pravilni izbiri lahko pomaga tudi stilistka.

13_1 blazer
Za bolj deške in atletske postave, so najbolj ustrezni kratki blazerji, ki poudarjajo obline. Čudovito vam bodo pristajali kroji, ki so krajši na zadnjem delu in nato diagonalno odrezani do sprednjega, nekoliko daljšega, dela. Prav tako vaši postavi pristajajo in ji laskajo tudi blazerji s peplumom za bolj ženstven videz. Za dodaten učinek lahko okoli pasu pripnete tanek pas, ki bo lepo nadgradil videz.

13_2 blazer
Blazerji, ki se končajo tik nad ali malo pod širokimi boki, hruškasto oblikovanega telesa, so zadetek v polno. Pomembno je ustvariti uravnotežen videz. Ker so običajno ramena pri tem tipu telesa malce ožja od bokov, jih lahko podložimo z ramenskimi blazinicami ali pa izberemo model s poudarkom na ramenih in dodatki. Pika na i pa je širši ovratnik in reverji, saj privlačijo pogled (stran od širših bokov).
Za poudarjanje pasu so primerni kroji, ki so v pasu vizualno prerezani. S tem dosežemo videz idealne postave – peščene ure. Najti idealen blazer za ženske z bujnejšim oprsjem je vedno velik problem. Kadar je pravšnji čez prsi, je problem v predelu ramen in rokavov ter obratno. Čudovito boste izgledale z blazerjem, ki je poudarjen pod prsmi in se tam tudi zapne. Prav tako pa so dobra izbira tisti, ki poudarjajo pasno linijo in jo na pogled zožajo. Izogibati se morate le pretirano strukturiranim dizajnom ali blazerjem z dekoracijo in različnimi dodatki.
13_3 blazerOprijete blazerje in bolj oblikovane po telesu priporočam ženskam srednje in majhne rasti. S to obliko kroja boste pridobile na ženstvenem izgledu. Blazer, ki brezoblično visi na vašem telesu, ni posrečena izbira. Poleg tega, da popolnoma zanemari vaše telo, vas tudi navidezno pomanjša. Če želite zrelejši in bolj ženstven videz, je idealna izbira blazer, ki se vam popolnoma prilega.
Ker so blazerji izjemno trendy zadnja leta in jih je mogoče zaslediti v prav vsaki trgovini z oblačili, resnično ni več težko najti pravi kroj. Držite se zgornjih navodil in nikakor ne morete zgrešiti!

Nina Vidmar, modna svetovalka in stilistka,
www.ninavidmar.com, www.ninavidmarblog.com

Leave a Reply