Izberite pravi naravni piling za svoj tip kože

Piling je za kožo izredno pomemben, saj odstrani odmrle celice, jo obnavlja in pomlajuje, vi pa ji lahko pomagate tako, da izberete enega od naravnih pilingov.

Sladkor

Piling iz sladkorja je primeren za suho kožo, saj pomaga vzdrževati njeno vlago. Je tudi zelo nežen piling, hkrati pa je vir kisline, ki naredi kožo bolj čvrsto. Za še boljšo nego sladkorju dodajte nekaj olivnega olja in nekaj kapljic eteričnega olja po vašem izboru.

2Kava

Kava je primerna za mešano kožo, saj pospeši njeno cirkulacijo in jo učvrsti, hkrati pa odstranjuje nečistoče in prepreči nastanek novih. Kavi lahko dodate tudi nekaj olivnega in kokosovega olja, mešanico pa vtrite v kožo. Pustite, da deluje 15 minut in sperite s toplo vodo.

Sol

Sol globinsko očisti kožo in je najprimernejša za dele, kjer je koža zelo groba. Z njo lahko negujemo komolce in kolena, koža pa bo tam postala mehkejša in gladka na otip. Piling je primerno uporabiti enkrat na teden, saj bi lahko ob prepogosti uporabi koža postala preveč razdražena in rdeča. Soli lahko dodamo še nekaj olivnega olja in limonin sok.

Lučka Bajs
Foto: fashionreports.co.uk, trasalis.lt

Leave a Reply