Izdelajte si “stensko pisarno”!

Imate majhno pisalno mizo, na katero poleg prenosnika in kakšnega zvezka ne spravite ničesar več? Rešitev za to je preprosta in presenetljivo poceni: “Pisarna na steni”, v katero lahko pospravite vse najnujnejše pisalne potrebščine in še kaj.

Predlog 1. Foto: http://shakinstyle.com/
Predlog 1. Foto: http://shakinstyle.com/

Začnite s praznim delčkom stene, ki ga boste namenili svoji pisarni. Označite ga lahko z velikim okvirjem ali pa z vašim najljubšim barvnim lepilnim trakom, ki ga na steno nalepite v obliki pravokotnika. Naj bo ta dovolj velik za vse vaše pripomočke.

Predlog 2. Foto: http://www.vizimac.com/
Predlog 2. Foto: http://www.vizimac.com/

Tri rolice od toaletnega papirja pobarvajte ali oblecite v barven papir ali blago. Na enem koncu odprtino stisnite skupaj in jo spnite s spenjačem. Rolice eno zraven druge z risalnimi žebljički pritrdite v vašo “pisarno” in vanje pospravite svinčnike, barvice, flomastre…

Predlog 3. Foto: http://orgjunkie.com/
Predlog 3. Foto: http://orgjunkie.com/

V ujemajoče se odtenke pobarvajte dno škatle od kosmičev ali riža, ki ste ga odrezali na približno sedmih centimetrih višine. S tremi žebljički ga prav tako pritrdite na steno in v njem bodo prav priročno pospravljeni lepilni trakovi, elastike, žebljički, škarje in druge drobnjarije. Za večjo preglednost prostor za shranjevanje razdelite v predelke s koščki kartona.

Papirje lahko zložite v še eno dno kartonske škatle, ki pa naj bo visoko vsaj pol toliko kot list A4 formata.

Predlog 4. Foto: www.designsponge.com
Predlog 4. Foto: www.designsponge.com

V trgovini poiščite majhne in poceni plutaste podstavke za kozarce. Če dva ali tri pritrdite v vašo pisarno, boste nanje lahko z žebljički pripeli fotografije, razglednice ali pomembna obvestila. Še namig: če ne želite, da so v vaših papirjih luknje, na risalne žebljičke prilepite majhne ščipalke, žebljiček zapičite v pluto, v ščipalko pa pripnete list. Po želji lahko namesto plute uporabite tudi tanko kovinsko ploščo in magnetke, za hitra obvestila pa manjše ogledalo in “piši-briši” flomastre.

Dodajte še tri samolepilne plastične kaveljčke, ki jih prav tako lahko zelo poceni kupite v trgovini. Nanje boste lahko obesili ključe ali slušalke.

Poigrajte se s postavitvijo in elementi ter izdelajte takšno stensko pisarno, kot si jo želite.

Martina Drobne

Leave a Reply