Izdelajte si tkani okras za steno

Foto: www.gatheringbeauty.com
V tkanje lahko vpletete tudi vozle in cofe. Foto: www.gatheringbeauty.com

Tkanja danes v domovih ne vidimo pogosto, vendar so tkani stenski okrasi čudovit način, da v prostor vnesemo nekaj barve. Poskusite, preprosto je!

 

Najprej boste potrebovali statve. Kot pripomoček za tkanje bo dobro služil okvir za sliko. V kot okvirja privežite vrvico in v obliki osmic navijte okrog okvirja – če ste na primer začeli v zgornjem levem kotu, napeljite vrvico pod spodnjo stranico okvirja, nato preko in pod zgornjo stranico. To v enakomernem razmaku ponavljajte, dokler vam ne zmanjka okvirja in zaključite z vozlom.

Nato namestite paličico. To je lahko vejica, ki ste jo pobrali na sprehodu, paličica za nabodala, karkoli, kar je za nekaj centimetrov daljše od širine okvirja. Paličico namestite med vrvico na okvir, tako, da se vrvica prekriža vedno nad njo.

Končno lahko začnete s tkanjem. Vzemite volno najrazličnejših tekstur in barv, lahko porabite tudi ostanke prejšnjih projektov. Tkete lahko tudi s prsti, vendar vam bo lažje z dolgo, topo iglo. Začnite tako, da volno privežite na vrvico, napeljano na okvir, nato pa jo izmenjaje vodite pod in nad vrvico, dokler želite. Zaključite z vozlom. To ponavljajte, dokler vrvica na okvirju ni skoraj povsem prekrita.

Tkanje lahko pustite na okvirju ali ga snamete. V primeru, da boste ohranili okvir, na zadnji strani s pištolo za vroče lepljenje fiksirajte vrvico, da ne zdrsne dol. V nasprotnem primeru prerežite vrvico nad paličico in jo zavežite v vozle.

Končali ste! Svoj novi stenski okras obesite in razkažite svoje spretnosti.

Martina Drobne

Leave a Reply