Izjemen športni petek: Tina Maze prva, Jakov Fak tretji!

Tina Maze nadaljuje izjemno formo, ki jo kaže v letošnji sezoni. Na današnji superkombinaciji je slavila že tretjič letos. Ob tem velja dodati, da je športnemu petku s tretjim mestom odličen pridih dodal biatlonec Jakov Fak.

Izjemna Tina Maze nadaljuje z odlično sezono. Danes je zabeležila že svojo tretjo zmago letos, drugič v karieri je dobila superkombinacijo, po letu 2004 in 2008 pa je še tretjič slavila na strminah v St. Moritzu. Odličen rezultat je napovedala že po superveleslalomu, ki ga je končala kot prva (s stotinko prednosti pred Laro Gut), mesto pa je uspela zadržati tudi v slalomski preizkušnji. Na koncu je imela pred drugouvrščeno Nicole Hosp 88 stotink sekunde prednosti, vse ostale tekmovalke pa so zaostale za več kot sekundo! V skupnem seštevku ima pred najbližjo zasledovalko (Mario Höfl Riesch) že več kot sto točk prednosti!

Jakov Fak do stopničk v šprinterski preizkušnji!

Odličnemu dosežku super Tine je svoje pridodal tudi Jakov Fak. Slovenski biatlonec je na šprinterski preizkušnji z enim zgrešenim strelom osvojil tretje mesto. To so njegove druge stopničke na šprinterski tekmi v svetovnem pokalu, jutri pa ga čaka še zasledovalna tekma!

 Foto: zimbio.com

Leave a Reply