Izjemno: Luka Zahović nominiran v elitno druščino najboljših

Mariborskega nogometaša Luko Zahovića, ki letos za vijolčni klub naravnost blesti tako v domačem prvenstvu kot tudi v Evropi, je doletela prav posebna čast – postal je eden od kandidatov za nagrado zlati deček 2014.

Na letošnjem seznamu za prestižno nagrado je mogoče najti 40 mladih talentov. Med drugim so nominirani Belgijca Adnan Januzaj in Divock Origi, Angleža Raheem Sterling in Luke Shaw, Španci Gerard Deulofeu, Sandro Ramirez in Munir El Haddadi, Alžirec Nabil Bentaleb, Hrvat Mateo Kovačić, Srb Lazar Marković, Brazilec Marquinhos ter Francoza Kurt Zouma in Aymeric Laporte.

Priznanje podeljujejo evropski športni novinarji igralcu, mlajšemu od 21 let, ki se je najbolj izkazal v pretekli sezoni v evropskih klubih. Vse skupaj se je pričelo pri italijanskem športnem časopisu Tuttosport leta 2003, zdaj pa pri odločitvi sodelujejo tudi ostali najprestižnejši evropski športni časniki, kot so Bild, l’Equipe, Mundo Deportivo, Marca, Sport Express, France Footbal.

Da gre res za nagrado, ki mladim virtuozom predstavlja odskočno desko na poti do nogometnega Olimpa, pričajo nekateri dobitniki zadnjega desetletja, danes nogometni velezvezdniki:  Lionel Messi, Wayne Rooney, Cesc Fabregas, Sergio Agüero, Mario Balotelli in Mario Götze. Lani je nagrado prejel Francoz Paul Pogba.

2

Uroš Kotnik
Foto: rtvslo.si, ekipa24.si

Leave a Reply